2017. október 18., szerda

Ha valaki csak megérinti egy Brahmana tulajdonát, ...


"Ha valaki csak megérinti egy Brahmana tulajdonát, három nemzedékre van pusztulásra van ítélve. … mert aki bár tudatlanul, de elveszi a bráhmanák tulajdonát, arra nyomorúságos sors vár.” Krsna Könyv – Nrga király története)

++++++++++++++++++++++

„...Nagyon sajnálom, hogy tájékoztatnom kell arról, hogy a múlt hónapban egy lopási eset történt a szobámban. Ellopták az írógépemet, a magnómat, néhány könyvet , több mint 1000 rúpia értékű ingósággal. Ezért átköltözök a fenti címre. Ezt a mostani írógépet egy bhakta adta, ily módon nincs nehézség, és egy másik barát pedig magnóval is ellátott. Megérthető, hogy az ilyen bűnözés, mint amit a szobámban elkövettek, New Yorkban nagyon átlagos. Ez az anyagi természet szokása. Az amerikai embereknek bőven megvan mindenük, egy munkás kb. 100 rúpiát kap napi bérként, és még mindig vannak tolvajok
jellem hiányában. Az alsó társadalmi osztályhoz tartozó férfi napi munkások száz százalékosan részegek. A társadalmi helyzetük nem nagyon ____.

Remélem minden rendben van Önnel az Úr Kegyéből, és köszönettel várom mielőbbi válaszát.

Tisztelettel, az Úr szolgálatában:
A.C. Bhaktivedanta Swami  "

( Levél: Sumati Morarjee-nak, New York - 27 April, 1966 )

+++++++++++++++++++++++++

Megjegyzés: SRILA PRABHUPADA TISZTA BHAKTA, HITELES LELKI TANÍTÓMESTER, ALAPÍTÓ-ACARYA. AZ Ő MOZGALMÁT, AZ Ő BHAKTÁIT, AZ Ő TEMPLOMAIT ELLOPTÁK, ÉS A KÖNYVEIT MEGVÁLTOZTATTÁK.