2017. december 22., péntek

Aki a lelki tanítómestert közönséges embernek tartja, annak pokoli a mentalitása


Srila Prabhupada:

Jézus Krisztus nagyon nagy személyiség volt — Isten fia, Isten képviselője. Nem volt hibája. Mégis keresztre feszítették. Az Isten-tudatot akarta átadni, de viszonzásul keresztre feszítették — olyan hálátlanok voltak. Nem tudták megbecsülni a prédikálását. Mi azonban megbecsüljük őt, s minden tiszteletet megadunk neki, Isten képviselőjének.
Természetesen a Krisztus által prédikált üzenet csak abban az adott időben, helyen és területnek megfelelő volt, és csak az emberek bizonyos csoportjának szólt. Ő azonban minden kétséget kizáróan Isten képviselője. Ezért mi tiszteljük az Úr Jézus Krisztust, és a hódolatunkat ajánljuk neki.
Egyszer Melbourne-ben keresztény papok egy csoportja látogatott meg. Azt kérdezték: „Mi a véleménye Jézus Krisztusról?” Azt mondtam nekik: „Õ a mi gurunk. Õ az Isten-tudatot prédikálja, így ő a lelki tanítómesterünk.” A papok ezt nagyon értékelték.
Valójában bárkit, aki Isten dicsőségét prédikálja, gurunak kell elfogadni. Jézus Krisztus az egyik ilyen nagyszerű személyiség. Nem szabad azt gondolnunk róla, hogy Õ közönséges emberi lény. Az írások azt mondják, hogy aki a lelki tanítómestert közönséges embernek tartja, annak pokoli a mentalitása. Ha Jézus Krisztus közönséges ember lett volna, nem tudta volna átadni az Isten-tudatot.”


( Az Önmegvalósítás Tudománya 4. Krsna és Krisztus megértése)