2017. december 25., hétfő

Mahesh Raja: A LELKI TANÍTÓMESTER ÖRÖK


Madhudvisa : Van-e bármi módja egy kereszténynek, hogy egy lelki tanítómester segítsége nélkül elérje a lelki világot azzal, hogy hisz Jézus Krisztus szavaiban, és próbálja követni a tanításait?
Srila Prabhupada : Nem követlek.
Tamala Krishna :Lehetséges egy kereszténynek ebben a korban, hogy egy lelki tanítómester nélkül, a Bibliát olvasva, és Jézus szavait követve elérje a ...
Srila Prabhupada : Amikor a Bibliát olvasod, követed a lelki tanítómestert. Hogy mondhatod, hogy anélkül? Amikor a Bibliát olvasod, az azt jelenti, hogy követed az Úr Jézus Krisztus utasításait, azaz követed a lelki tanítómestert. Így hogyan lehetne lelki tanítómester nélkül lenni?
Madhudvisa : Én egy élő lelki tanítómesterre utaltam.
Srila Prabhupada : A lelki tanítómester nem annak a kérdése, hogy…A LELKI TANÍTÓMESTER ÖRÖK... így a te kérdésed az, hogy „lelki tanítómester nélkül”. Lelki tanítómester nélkül nem tudsz létezni az életed semelyik időszakában sem. Elfogadhatod ezt a lelki tanítómestert, vagy azt a lelki tanítómestert . Ez különbözhet. De el kell fogadnod. Ahogy mondod, a „Bibliát olvasva”, amikor ezt teszed, akkor követed a lelki tanítómestert, akit egy pap, vagy egy egyházi személy képvisel az Úr Jézus Krisztus tanítványi láncolatában. Tehát minden esetben követned kell egy lelki tanítómestert. Nem lehet kérdés, hogy „lelki tanítómester nélkül”. Ez világos?
(Srila Prabhupada Leckék, Seattle, 1969.10.02.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése