2018. március 1., csütörtök

Az Úr Sri Caitanya Mahaprabhu Megjelenési Napja – 2018. március 2.


...Igen, Advaita Prabhu amikor úgy találta, hogy az emberek egyszerűen az evéssel, alvással foglalkoznak és nem törődnek Krsnaval, és az életük elkényelmesedik, magára akarta vállalni ezt a Krsna-tudatos mozgalmat, úgy hatszáz évvel ezelőtt. De alkatmatlannak tartotta Önmagát , hogy ezt a mozgalmat komolyan vigye, mert a feltételekhez kötött emberek annyira nyomorult helyzetben voltak. Azt gondolta, hogy „Ha Krsna Önmaga jön el, akkor az megtehető. Máskülönben az lehetetlen.” Így Advaita Prabhu hívta Caitanya Mahaprabhut.
És Caitanya Mahaprabhu megjelent a hívására, Krsna megjelent. Caitanya Mahaprabhu szinte olyan volt, mintha Advaita Prabhu unokája lenne. De amikor fiatal ember volt, egy nagyon gyönyörű ifjú, abban az időben senki sem tudta, de Advaita Prabhu tudta, hogy „Ő Krsna. Ő eljött.” Szóval Ő egyszerűen … Néha a bhakták úgy tesznek, mintha nem lenne tudásuk. Így Ő Krsnához imádkozott: „ Ez a fiú nagyon kedves. Ha Ő elkezdi ezt a Krsna-tudatos mozgalmat, akkor az nagyon sikeres lesz. Ő nagyon intelligens, gyönyörű.” ...
   (Ő Isteni Kegyelme Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Prabhupada Megjelenési Napja ,- Srila Prabhupada Előadása – Los Angeles, 1969. február 7.)

Nincsenek megjegyzések: