2018. március 19., hétfő

TEHÁT, NEKÜNK NAGYON ERŐS PRÉDIKÁTORRÁ KELL VÁLNUNK. AKKOR EZ A MOZGALOM MEG FOG MARADNITehát, nekünk nagyon erős prédikátorrá kell válnunk. Akkor ez a mozgalom meg fog maradni. Ha csak a templom imádatot végzed, az nem marad meg nagyon sokáig. 

740709mw.la

Prabhupada: (nevetés) Igen. Mūrkhāyopadeśo hi prakopāya naśāntaye.(félre:) Ne jöjjön nagyon közel. Ha a gazembereknek tanácsolod, dühösek lesznek. Nem jó eredmény. Mūrkhāyopadeśo hi prakopāya na śāntaye,payaḥ-pānaṁ bhujaṅgānāṁ kevalaṁ viṣa-vardhanam. Tehát, nekünk nagyon erős prédikátorrá kell válnunk. Akkor ez a mozgalom meg fog maradni. Ha csak a templom imádatot végzed, az nem marad meg nagyon sokáig. Pont mint...

Hrdayananda: Különösen a vezetőknek kell prédikálni.

Prabhupada: Eh?

Hrdayananda: Különösen a vezetőknek kell prédikálni.

Prabhupada: És a vezetők azt jelenti, hogy... HA A VEZETŐK JÓK, AKKOR FOLYTATÓDIK.

Bali Mardana: Ha ők nem prédikálnak, ők nem vezetők. Ők hamisak. (szünet)

Prabhupada: A VEZETŐK JELENTÉSE, HOGY NEKIK OLYAN MÓDON KELLENE VISELKEDNIÜK, HOGY EZT KÖVETVE AZ MÁSOK HASZNÁRA LEGYEN. EZ A VEZETŐ.

Jayatirtha: Ez egy tökéletes meghatározás, Srila Prabhupada.


ÉS HA NINCS TÖBB TEMPLOM, AKKOR A KÖNYVEK FOGNAK MEGMARADNI.”
A könyvek MINDIG meg fognak maradni”

Megjegyzés: A Szent Név éneklése az EGYETLEN út most a KALI YUGÁBAN. A templom imádat a Dvarapa Yugában volt:

TLK Vs 14 Bhakti-yoga: The Supreme Yoga System
(Az Úr Kapila tanítása 14. Bhakti jóga: A Legfelsőbb Jóga Rendszer)

A nézeteltérések és a képmutatás e korszakában az Úr Szent Nevének éneklésén kívül nincs más út, nincs más út, nincs más út a felszabadulásra.”
(Brhan-naradiya Purana) Habár MEGPRÓBÁLHATJUK feléleszteni a tökéletes varnasrama rendszert, ez NEM lehetséges ebben a korban. Az emberek elesettek, zavartak és szerencsétlenek:

prayenalpayusah sabhya
kalav asmin yuge janah
mandah sumanda-matayo
manda-bhagya hy upadrutah

Óh bölcs, Kali vaskorszakában az emberek rövid életűek. Örökké civakodnak, lusták, félrevezetettek, szerencsétlenek, és legfőképpen mindig zavarodottak.” (Bhag.1.1.10) Ebben a korban nem lesz elegendő csapadék és élelem, a kormány kemény adókkal fogja fosztogatni az emberek jövedelmét. A Kali-yuga minden jellemzője le van írva a Srimad-Bhagavatamban. Az emberek olyan undorodottá válnak, hogy hirtelen elhagyják a feleségeiket és gyerekeiket, és elmennek az erdőbe. HOGYAN ÉLESZTHETŐ FEL A VARNASRAMA-DHARMA, AMIKOR AZ EMBEREK OLYAN ZAKLATOTTAK EBBEN A KORBAN? AZ GYAKORLATILAG LEHETETLEN. EZÉRT A BHAKTI-JÓGA RENDSZERE, A HARE KRSNA MAHA-MANTRA ÉNEKLÉSE KELL HOGY LEGYEN ALKALMAZVA. A bhakti jóga teljes célja Visnu elégedettsége. Yajnaih sankirtana-prayaih: Visnu, Krsna eljött Önmaga mint Caitanya Mahaprabhu, hogy megtanítsa nekünk a sankirtana útját.

Adi 7.76 Az Úr Caitanya Öt Arculatában

A SATYA-YUGÁBAN A SASTRÁK A MEDITÁCIÓT AJÁNLJÁK A LELKI ÉLETBEN VALÓ FEJLŐDÉSHEZ, A TRETYA-YUGÁBAN AZ ÚR VISNU ELÉGEDETTSÉGE ÉRDEKÉBEN VÉGZETT ÁLDOZATOT, A DVARAPA-YUGÁBAN AZ ÚR FÉNYŰZŐ TEMPLOMI IMÁDATÁT, DE A KALI-KORBAN EGYEDÜL AZ ÚR SZENT NEVÉNEK ÉNEKLÉSÉVEL ÉRHET EL AZ EMBER LELKI FEJLŐDÉST. Ezt számos szentírás megerősíti. A Srimad-Bhagavatam sok helyen említi ezt a tényt. A Tizenkettedik Énekben ( 3.51) ez áll: kirtanad eva krsnasya mukta-sangah param vrajet: A Kali-korban sok hiba van, mert az emberek megannyi nyomorúságos feltételnek vannak kitéve, mégis van ebben a korszakban egy különleges áldás: csupán a Hare Krsna mantra éneklésével az ember megszabadulhat minden anyagi szennyeződéstől, és így felemelkedhet a lelki világba.

TYS 1 The Perfection of Yoga ( A Legfőbb Jóga Rendszer 1. A Tökéletes Jóga)

A SATYA-YUGÁBAN, AZ ARANY KORBAN A VISNUN TÖRTÉNŐ MEDITÁLÁS JÓGA RENDSZERÉT AJÁNLOTTÁK. A TRETYA-YUGÁBAN NAGY ÁLDOZATOK BEMUTATÁSÁVAL TUDTA AZ EMBER GYAKOROLNI A JÓGÁT, ÉS A KÖVETKEZŐ KORSZAKBAN, A DVARAPA-YUGÁBAN AZ EMBER TEMPLOMI IMÁDATTAL ÉRHETTE EL A TÖKÉLETESSÉGET. A JELENLEGI KORSZAKOT KALI-YUGÁNAK HÍVJÁK. A KALI-YUGA A VESZEKEDÉS ÉS NÉZETELTÉRÉS KORÁT JELENTI. SENKI SEM ÉRT EGYET A MÁSIKKAL. MINDENKINEK MEGVAN A SAJÁT ELKÉPZELÉSE; MINDENKINEK MEGVAN A SAJÁT FILOZÓFIÁJA. HA ÉN NEM ÉRTEK VELED EGYET, TE KÜZDESZ VELEM. EZ A KALI-YUGA TÜNETE. EBBEN A KORBAN EGYETLEN MÓDSZER, A SZENT NÉV ÉNEKLÉSE AJÁNLOTT.
Az ember egyedül Isten szent nevének éneklésével tudja elérni azt a tökéletes ön-megvalósítást, amelyet a Satya-yugában a jóga-rendszerrel, a Tretya-yugában a nagy áldozatok bemutatásával, és a Dvarapa-yugában nagyszabású templomi imádattal értek el. Ez a tökéletesség a Hari kirtana egyszerű módszerével érhető el. Hari az Istenség Legfelsőbb személyiségét jelenti; kirtana a dicsőítést jelent.

73-11-08.Levél: Hamsaduta:

Igen, azt kérem, hogy adj nekem lehetőséget, hogy a könyveimet írjam, de el tudjak menni fontos emberek és az elit néhány találkozójára is. Te jól látod a könyveim fontosságát. A könyvek MINDIG meg fognak maradni. Ez volt az én Guru Maharajom véleménye és az enyém is ez. Ezért indítottam el a mozgalmamat a könyvekkel. És képesek leszünk mindent fenntartani a könyvek értékesítésével. A könyveladások fogják fenntartani a templomokat. ÉS HA NINCS TÖBB TEMPLOM, AKKOR A KÖNYVEK FOGNAK MEGMARADNI.


Megjegyzés: a GYAKORLATI REALITÁS ---- AZ ---- , hogy nem csak EGY ROSSZ TANÍTVÁNY volt , hanem ------ SZÓ SZERINT ------ SOK ROSSZ TANÍTVÁNY:

70-08-25. Levél: Bali-mardana

Két vers van a Canakya Sloka-ban, hogy egy személy hogyan tud dicsőíteni, vagy hamuvá égetni egy családot vagy intézményt. Canakya Pandit azt mondja, hogy ha az erdőben van egy fa, amelyik finom aromájú virágokat terem, akkor az az egy fa az egész erdőt dicsőíti a virágainak az illatával. Hasonlóképpen, ha van egy fa, aminek az üregében van egy kicsi tűz, akkor az az egy fa hamuvá tudja égetni az egész erdőt. ÍGY EZ A HASONLAT BÁRHOL ALKALMAZHATÓ. Egy családban, ha van egy jó fiú, ő az egész családot dicsőíti, és hasonlóan ha van egy rossz fiú, ő az egész családot értéktelenné tudja tenni. HASONLÓAN, HA EBBEN AZ INTÉZMÉNYBEN VAN EGY ROSSZ TANÍTVÁNY, HAMUVÁ TUDJA ÉGETNI AZ EGÉSZ INTÉZMÉNYT. A GBC kötelessége ezért, hogy lássa, minden tag követi a szabályokat és előírásokat és a tizenhat kör éneklését a gyöngyökön rendszeresen. Remélem, hogy a GBC együttműködve a Sannyasikkal a körútjaik programjaiban, képesek lesznek az éberséget szisztematikusan megtartani annak érdekében, hogy a lehető legtisztábbnak tartsák meg a Mozgalmat.

SB 4.28.48 P Puranjana nőként születik

Az emberi társadalom elsődleges kötelessége az, hogy mindig az Istenség Legfelsőbb Személyiségére, a Legfelsőbb Úrra gondoljon, a bhaktájává váljon, imádja Őt, és leboruljon Előtte. Az acarya a Legfelsőbb Úr hiteles képviselője lerakja ezeknek az elveknek alapjait, de eltávozása után újra felborul a rend. AZ ACARYA TÖKÉLETES TANÍTVÁNYAI MEGPRÓBÁLNAK A HELYZETEN ENYHÍTENI AZZAL, HOGY ŐSZINTÉN KÖVETIK A LELKI TANÍTÓMESTER UTASÍTÁSAIT. Jelenleg szinte az egész világ a szélhámosoktól és az abhaktáktól retteg. Ezért megalapítottuk ezt a Krsna-tudatú mozgalmat, hogy megmentsük a világot a vallástalan elvektől. Mindenkinek együtt kellene működnie a mozgalommal, hogy valódi békét és boldogságot teremtsünk a Földön.

69-10-08 Levél:

Srila Prabhupada: Kérjük, énekeld HARE KRISHNA HARE KRISHNA, KRISHNA KRISHNA HARE HARE, HARE RAMA HARE RAMA, RAMA RAMA HARE HARE, és az életed fenséges lesz.

(írta: Mahesh Raja)

----------------------

Az eredeti írás angol nyelven:

http://www.prabhupadanugas.eu/news/?p=48378#more-48378


Contact:

Mahesh Raja : mahesh_agtsp@yahoo.co.uk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése