2018. május 26., szombat

Először találnunk kell egy hiteles lelki tanítómestertDe ideiglenesek az olyan áldozatok, vezeklések és adományozások, melyeket a Legfelsőbben való hit nélkül végeznek, óh Prthi fia, függetlenül attól, hogy milyen rituációk kísérték őket. Ezeket asatnak hívják, s nem érnek semmit, sem ebben, sem a következő életben.

Magyarázat

Transzcendentális hit nélkül nem ér semmit az áldozat, adomány vagy önmegtartóztatás. Ezért jelenti ki ez a vers, hogy az ilyen cselekedetek haszontalanok. Mindent Krsna-tudatúan, a Legfelsőbbért kell tenni. AZ ILYEN HIT ÉS MEGFELELŐ VEZETÉS NÉLKÜL sohasem hozzák meg gyümölcsüket ezek a tettek. Az összes Védikus Írás a Legfelsőbbe vetett hitet ajánlja. Minden Védikus parancs mögött Krsna megértése a végső cél. Ha nem követi ezt az elvet, senki sem járhat sikerrel. Ezért az a legjobb, ha a kezdettől fogva Krsna-tudatban, egy HITELES LELKI TANÍTÓMESTER vezetése alatt dolgozunk. Ez a siker titka.

A feltételekhez kötött létállapotban az emberek vonzódnak a félistenek, szellemek és yaksák {pl. Kuvera) imádatához. A jóság minősége jobb a szenvedélyénél és a tudatlanságénál, de ha valaki közvetlenül a Krsna-tudatba fog, az túllépi az anyagi természet mindhárom kötőerejét.
Bár létezik egy fokozatos fejlődési folyamat, mégis, a legjobb, ha a TISZTA BHAKTÁKKAL való társulás révén közvetlenül hozzáfogunk a Krsna-tudathoz. Ez az, amit ez a fejezet ajánl.

Hogy ily módon sikert érhessünk el, először találnunk kell egy HITELES LELKI TANÍTÓMESTERT, aki kiképezhet bennünket. Ezután tudunk csak hitet táplálni a Legfelsőbben. Idővel a hit megérlelődik és Istenszeretetté válik. Ez a szeretet az élőlények végső célja. Ezért szükségszerű, hogy azonnal, közvetlenül elkezdjük a Krsna-tudatot. Ez a Tizenhetedik Fejezet üzenete.
(Srila Prabhupada: Bhagavad-gita As It Is 17.28. - original edition Macmillan 1972 – fordította: Dvarakesa Dasa 1981)


KÖZVETLENÜL társulsz Srila Prabhupadaval , amikor a könyveit olvasod

https://ritvikorder.blogspot.hu/2017/03/kozvetlenul-tarsulsz-srila.htmlKözvetlenül tudsz társulni a jelenlegi Ácsárjánkkal Srila Prabhupádával és a régi Ácsárjáinkkal, amikor Srila Prabhupáda könyveit olvasod
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése