2018. május 28., hétfő

Hozzászólás a prabhupadanugas.eu website-on : AKI EGY TISZTA BHAKTÁT BÁNTALMAZ, MINDEN EREDMÉNYT ELVESZÍT...
Mahesh Raja mondja:
Megjegyzés:
Ezek közül az úgynevezett bhakták közül némelyikük jó szolgálatot tett a múltban - DE - a kegyes cselekedeteik eredményei most ELFOGYNAK, Srila Prabhupada megmérgezésében való AKTÍV részvétel, a bhakták kizsákmányolása és az ISKCON mozgalom tönkretétele miatt. Tehát mi most a LEESÉSÜKET látjuk NAGYBAN.
Ők MÉG MINDIG BÁNTALMAZZÁK Srila Prabhupadát bűntársaikkal társulva, MEGTAGADJÁK Srila Prabhupada Ritvik Rendszerét, MEGTAGADJÁK CSAK az ő eredeti,HAMÍSITATLAN könyveinek a terjesztését, MEGTAGADJÁK az ő (1970) Irányítási Rendszerének a VÉGREHAJTÁSÁT.
Ez azt jelenti, hogy MILLIÓ éveket töltenek majd ebben az anyagi világban, az ALACSONY FAJÚ ÉLETFORMÁKBAN, mint FÉRGEK, ROVAROK, KÍGYÓK, KUTYÁK, MACSKÁK, stb. - csak azért, hogy megkapják az emberi test újabb esélyét. Az élet emberi formája egy másik esély a fejlődésre. Csak képzeld el a KOLOSSZÁLIS VESZTESÉGÜKET!!! VALÓJÁBAN EZ MICSODA VESZTESÉG!!!
Az emberi életforma micsoda HIHETETLEN ELPAZAROLÁSA. Krsna TISZTA bhaktájának, Srila Prabhupadanak a közelébe jöttek, DE elvesztették az esélyüket , hogy segítse őket a jó tanítás, hogy VISSZAMENJENEK HAZA, VISSZA ISTENHEZ.760208SB.MAY Lectures – Leckék
Így ez a világ tele van gazemberekkel és bolondokkal. Nekünk...Nagyon óvatosan és intelligensen kell haladnunk a lelki életben. NE TEKINTSD AZT NAGYON JELENTÉKTELENNEK. NAGYON ÓVATOSNAK KELLENE LENNÜNK. MÁSKÜLÖNBEN LEESÉS VAN. ÉS EGYSZERI LEESÉS ÉVEK MILLIÓINAK HÉZAGJÁT JELENTI. MEGKAPTUK AZ ÉLETNEK EZT AZ EMBERI FORMÁJÁT, HOGY BEFEZZÜK A KRSNA-TUDATOT. DE HA NEM VAGY ELÉG KOMOLY, ISMÉT ÉVMILLIÓK HÉZAGJAI LESZNEK.

750219rc.car Conversations – Beszélgetések
Prabhupada: Mi az...? Nem, a természet folyamatával, az evolúcióval kutyából róka, rókából ez, az... Ez...Van egy törvény. De valaki újból leeshet. Így jut valaki a test emberi formájához. Ez az önmegvalósítás esélye. DE HA AZ EMBERI LÉTFORMÁBAN NEM VISELKEDIK EMBERI LÉNYKÉNT – HA KUTYAKÉNT ÉS MACSKAKÉNT VISELKEDIK- AKKOR ISMÉT KUTYA ÉS MACSKA LESZ, TEHÁT AZ Ő TÉNYKEDÉSE MIATT LEALACSONYODIK, HOGY OLYAN TESTET KAP, MINT EGY KUTYA, AZUTÁN ÚJBÓL MILLIÓ ÉVEK FOGNAK ELTELNI, HOGY EMBERI FORMÁHOZ JUSSON. EZÉRT AZ INTELLIGENS EMBERNEK NAGYON ÓVATOSNAK KELLENE LENNIE. Nem szabad azt mondani, hogy „Nem érdekel” Az nagyon kockázatos élet.


Megjegyzés:
Néha – ők felmentést adnak, hogy igazolják bűnös cselekedeteiket, idézve az „api cet suduracaro” verset. AZONBAN ez a vers arról szól, hogy az Úr Krsna azoknak ad védelmet, akik VÉLETLENÜL követnek el bűnös cselekedeteket. NEM azokról van szó, akik SZÁNDÉKOSAN tesznek bűnös cselekedeteket


Antya 9.65. Gopinatha Pattanayaka kiszabadítása

aji tare jagannatha karila raksana
kali ke rakhibe, yadi na dibe raja-dhana?

SYNONYMS
aji--today; tare--him; jagannatha--Lord Jagannatha; karila raksana--protected; kali--tomorrow; ke rakhibe--who will protect; yadi--if; na dibe--he will not pay; raja-dhana--the King’s money.

FORDÍTÁS
Jagannatha most az egyszer megmentette őt a haláltól, de ha holnap sem fizeti meg, amivel a kormánynak tartozik, ki fogja megvédelmezni?”

MAGYARÁZAT
Az Istenség Legfelsőbb Személyisége kétségtelenül megvédi a bhaktát, ha az véletlenül valami bűnt követ el. Az Úr a Bhagavad-gitában így szól (9.30-31):
api cet suduracaro
bhajate mam ananya-bhak
sadhur eva sa mantavyah
samyag vyavasito hi sah
ksipram bhavati dharmatma
sasvac-chantim nigacchati
kaunteya pratijanihi
na me bhaktah pranasyati

Még ha valaki a legszörnyűbb tettet is követi el, ha odaadó szolgálatot végez, szentnek kell tekinteni, mert a helyes utat járja. Hamarosan tisztességessé válik, és maradandó békét ér el. Óh, Kaunteya, hirdesd bátran, az Én hívem nem vész el soha!”
Ha azonban egy bhakta vagy valaki, aki csak a nevében bhakta, szándékosan bűnt követ el abban a reményben, hogy Krsna védelmet fog nyújtani neki, Krsna nem fogja megvédeni.
Sri Caitanya Mahaprabhu ezért azt mondta, kali ke rakhibe, yadi na dibe raja-dhana?:
Jagannatha most az egyszer megmentette Gopinatha Pattanayakát attól, hogy a király megölje, de ha megint elköveti ugyanazt a sértést ki fogja megvédeni?”
Sri Caitanya Mahaprabhu ezzel óva int minden ilyen bolond bhaktát, hogy Jagannatha nem fog vigyázni rájuk, ha továbbra is sértéseket követnek el.

760907rc.vrn Conversations – Beszélgetések
Prabhupada: De nem , hanem, hogy szándékosan valami rosszat tesz. Büntetés van. HA VALAKI TUDATTALANUL, TUDÁS NÉLKÜL VALAMI ROSSZAT TESZ, AZ MEG VAN BOCSÁJTVA. DE HA SZÁNDÉKOSAN TESZIK, ŐK TUDJÁK, HOGY AZ ROSSZ ÉS MÉGIS MEGTESZIK, AKKOR AZT MEGBÜNTETIK.ONE WHO OPPRESSES A PURE DEVOTEE LOSES ALL THE RESULTS…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése