2018. június 29., péntek

Krishnakant: Az ISKCON Ritvik Rendszerének Összefoglalása

IRMVissza Prabhupadahoz (Back To Prabhupada) 36. Kiadás , 2012 NyárAz előző kiadásokban számos cikket publikáltunk, amelyekben előtérbe helyeztük a különböző aspektusait annak, ahogyan az ISKCON GBC az utóbbi években, és a BTP elindítása után egyre inkább hozzáigazította a guru rendszerét Srila Prabhupada eredeti ritvik avatási rendszeréhez, miként az IRM támogatta. Itt felhozzuk őket együtt és ezekre a cikkekre alpozunk , hogy átfogóan bemutassuk tetőtől talpig ahogyan az ISKCON most valójában elindította, hogy adoptálja az avatás ritvik rendszerét egy kulcsfontosságú különbséggel. Amikor egy guru csalóval vagy a támogatójával találkozunk, egyszerűen csak az szükséges, hogy megmutassuk ezt az ábrát , amely azonnal elhallgattatja őket, bizonyítva ezt:  • A z avatás ritvik rendszernek helyesnek kell lennie, mivel a guru csalók önmaguk követik azt.
  • Ők, a csalók használják a ritvik rendszert, hogy önmagugat gazdagítsák.


Avatási rendszer
1977 előtt
Jelenleg
PCI* funkció
Elfogadás Srila Prabhupada „nevében”
UGYANAZ
PCI* kapcsolat az avatáshoz
Minimális lehet
UGYANAZ
PCI* státusz
Nem szükséges a paramparában
UGYANAZ
Parampara kapcsolódás
Srila Prabhupadan keresztül
UGYANAZ
Avatási szertartás
A fogadalmakat Srila Prabhupadanak teszik, plusz tűz yajna ( Áldozati tűzszertartás )
UGYANAZ
Spirituális tanítások
Elsősorban Srila Prabhupada adja, plusz napi segítség az idősebb bhaktáktól
UGYANAZ
Felszabadulás
Srila Prabhupada szabadít fel
UGYANAZ
Titulus és fizetés
Ritvik, szolgálatként elvégezve A Ritvik titokzatos átalakítása diksa guruvá, átvéve Srila Prabhupada pozicíóját, megkapva az Istennek kijáró imádatot, és megszerezve minden Srila Prabhupadanak járó juttatást

*PCI = Person Conducting Initiation ( Az Avatás Személyes Levezetése )

A Fentiek bizonyítása:

PCI funkció: Megszokott az ISKCON-ban. Nézd meg például az avatási szertartást, amit Bhakti Charu Swami (”BCS”) adott 2011.07.22 -én.

PCI kapcsolat az avatáshoz: A hivatalos ISKCON Guru-tanítvány folyamat levezetése az ISKCON UK-nál, leírja az általános helyzetet ma az ISKCON-ban: „a lelki tanítómester csak egyszer egy évben találkozhat veled, esetleg.”

PCI státusz: Prabhavishnu és Umapati avatásait úgy kell tekinteni, hogy rendben levően avattak, még akkor is, hogy az avatások idejekor mindketten elhajlottak; Prabhavishnu 2001 óta (GBC Nyilatkozat 2012.2.2) és Umapati „sok év óta” 2010 előtt ( GBC Találkozók 2010).

Parampara kapcsolódás: A fenti példákban nincs újra-avatás elvárva, és az avatásokat úgy tekintik, hogy Srila Prabhupadahoz és a paramparához kapcsolódtak, anélkül, hogy a parampara bármely más tagja közöttük állna.

Avatási szertartás: Nézd meg például az avatási szertartást, amit BCS adott
2011.07.22-én

Spirituális tanítások: GBC határozatok: 35.sz. 1994; 404.sz. 1999; 409.sz. 1999.

Felszabadulás: Az ISKCON guru BCS nyilatkozatai: 2006.3.28, 2007.6.10, 2006.4.7; és Kripamoya Das ISKCON guru: 2007.5.6.

Titulus és Fizetés: Lásd az ISKCON Tövényeit, „Imádat és Etikett”


  1. Sajnos amit a fenti „Titulus és fizetés” rész leírt , ez illusztrálja tökéletesen a cikk vezető részében részletezett helyzetet. Itt Srila Prabhupada avatási rendszerével, tanításaival és Srila Prabhupaddal önmagával élnek vissza, hogy egy platformot hozzanak létre, azután belehelyezzék önmagukat a képbe, bitorolva Srila Prabhupada pozícióját, és megszerezve a hatalmat és imádatot saját maguknak.
  2. Ezzel a hatalom platformjával azután visszaélnek, hogy elterjesszék a tömeges elhajlást a mozgalomban tetőtől talpig; mindegyikre bőséges bizonyítékot szolgáltatunk minden BTP kiadásban, és röviden összefoglaltuk a fő elhajlásokat a BTP 30. számában „“ISKCON’s New Mission” címen.Énekeld: Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare
 - és légy boldog!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Magyar oldal:


The original writing in English:

http://www.iskconirm.com/docs/webpages/btp36_ISKCONsRitvikSystemSummarised.html
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése