2018. július 4., szerda

A Védikus Irodalom összes könyve azt tanácsolja, keressünk fel egy HITELES lelki tanítómestertMost zavarban vagyok a kötelességemet illetően, és gyengeségem miatt elvesztettem a lélekjelenlétemet. Ebben a helyzetben kérlek Téged, mondd meg világosan, mi a legjobb számomra! A tanítványod vagyok, egy lélek, aki meghódolt előtted. Kérlek, oktass engem!

MAGYARÁZAT :
A természet saját elrendezése szerint az anyagi cselekedetek teljes rendszere a forrása annak a zavarodottságnak, ami minden élőlényre vonatkozik. Minden lépésnél bonyodalomba, zavarodottságba ütközünk, ezért mindenki kötelessége, hogy felkeressen egy hiteles lelki tanítómestert, aki képes helyesen vezetni őt, hogy az élet igazi értelme szerint cselekedjék. A Védikus Irodalom összes könyve azt tanácsolja, keressünk fel egy hiteles lelki tanítómestert, hogy megszabadulhassunk az élet bonyodalmaitól, amelyek akaratunk ellenére adódnak. Ezeket az erdőtűzhöz lehetne hasonlítani, amely valamiképpen lángra lobban, bár senki sem gyújtotta meg. Ehhez hasonló a világ helyzete is: az élet bonyodalmai automa.tikusan jönnek, még ha nem is akarjuk őket. Senki sem akarja a tüzet, ám mégis előfordul, s mi megzavarodunk. A védikus bölcsesség ezért azt tanácsolja: ha meg akarjuk oldani az élet bonyodalmait, megérteni a megoldás tudományát, akkor fel kell kutatnunk HITELES LELKI TANÍÓMESTERT, AKI A TANÍTVÁNYI LÁNC TAGJA, s így biztosan eljutunk a helyes tudáshoz. Ezért az embernek nem lenne szabad az anyagi tanácstalanságban maradni, hanem egy lelki tanítómesterhez kell fordulnia. Ez a magyarázata ennek a versnek.

(Srila Prabhupada: Bhagavad-gita As It Is - original edition Macmillan 1972 – magyar nyelvre fordította: Dvarakesa Dasa 1981 Az eredeti Bhagavad-gita 2.7.)

Megjegyzés: A mi heteleles lelki tanítómesterünk Srila Prabhupada

KÖZVETLENÜL társulsz Srila Prabhupadaval , amikor a könyveit olvasod:

https://ritvikorder.blogspot.hu/2017/03/kozvetlenul-tarsulsz-srila.htmlNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése