2018. július 6., péntek

Krishnakant: Kezdjük A Lényeggel
Kezdjük A Lényeggel


IRMVissza Prabhupadahoz (Back To Prabhupada - BTP) , 57. kiadás , 2018. 1. rész, Vezércikk


Üdvözöljük a Vissza Prabhupadahoz (BTP) 57. számában.

A Sri Caitanya-caritamrtában egy nagyon erőteljes kijelentést tesz Srila Prabhupada arról, hogy a lelki tanítómestert sohasem szabad kritizálni:

nem szabad, hogy egy bhaktát a lelki tanítómesterének a cselekedetei megzavarjanak, és nem szabad bírálnia őt. Egy bhaktának szilárdan ki kell tartania azon végkövetkeztetés mellett, hogy a lelki tanítómester nem lehet bírálat tárgya, és sohasem szabad egyenlőnek tekinteni egy közönséges emberrel. Még ha a tökéletlen bhakta számára valami ellentmondásosnak is tűnik, szilárd meggyőződésének kell lennie, hogyha lelki tanítómestere betér egy italboltba, nem részeges, hanem valami szándéka van azzal, hogy odamegy.
(Cc., Antya-lila, 3.11)

Nem meglepő, hogy ezt a tanítást az ISKCON GBC guruk tanítványai használják a BTP ellen. Azt állítják, hogy ez a tanítás a következőket állapítja meg:

a) Nem bírálhatók a GBC guruk, mivel ez világosan kijelenti, hogy a lelki tanítómester nem bírálható. Ekképpen, tanítványokként nem kell olvasniuk a BTP-t, mivel a fenti idézet arról szól, hogy ne váljunk zavarttá a lelki tanítómester cselekedeteitől.
b) Habár a BTP úgy tűnhet, hogy leleplez egy ellentmondást a GBC gurukban, az valójában nem egy ellentmondás, miként az fent van kijelentve.

Amit ezek a tanítványok mondanak, az az, hogy minden egy nagy „ha” szótól függ. Az idézet egy eredetei, hiteles lelki tanítómesterre hivatkozik, és nem felhatalmazás nélküli bitorlókra. Ezért, ha a GBC guruk ilyen eredeti, felhatalmazott, hiteles lelki tanítómesterek, akkor az idézet érvényes. Ez a ha viszont két feltevéstől függ:

  1. Srila Prabhupada lemondott a pozíciójáról, mint az ISKCON diksa guruja.
  2. Az ilyen lemondás pedig az ő tanítványinak azzal a felhatalmazásával társult, hogy vegyék át az ő - az ISKCON diksa guruja - pozícióját.

Nyilvánvalóan, ha az 1) nem történt meg, a 2) fel sem merül.

Ezért, mielőtt arról beszélnek, hogy a lelki tanítómestereik sohasem kritizálhatók, először is az szükséges, hogy bizonyítsák az 1). pontot, máskülönben nincsenek hiteles lelki tanítómesterekké felhatalmazva. És, miként bárki, aki a BTP-t olvassa, tudni fogja, hogy nincs bizonyíték az 1) pont létezésére. Tulajdonképpen, ami ezeket a tanítványokat illeti, az 1) pont valójában nem bizonyított, mert bebizonyítottuk a GBC saját kijelentéseit használva, hogy Srila Prabhupada továbbra is az ISKCON diksa guruja – kérlek, nézd meg az „Alapító-Acarya” könyvünket. Ez ugyanaz a GBC, akiknek a felhatalmazásán ezeknek a tanítványoknak a gurui létrejöttek az első helyen.

Ráadásul még az 1) és 2) pont szükséges bizonyítása nélkül is, csak az a tény, hogy ezek a GBC guruk eltérnek Srila Prabhupada tanításaitól, elegendő, hogy megállapítsuk, hogy ők nem hitelesek. Azok, akik az ISKCON vezetői, mindig pontosan ugyanazt kell, hogy tanítsák, amit Srila Prabhupada -
A GBC-nek kell lennie az oktató guruknak. Én vagyok az avató guru, és nektek kellene az oktató guruknak lenni, azt tanítva, amit én tanítok, és azt tenni, amit én teszek.”
(Levél 75/8/4)

- és sok példát adtunk az előző kiadásokban, hogy a GBC guruk a saját tanításaikat adják e helyett, és több példa van ebben a kiadásban is, különösen a következő oldalon!

Ez megmutatja, hogy milyen könnyen félre tudják vezetni a filozófiát a lelkiismeretlen követők. Azt színlelik, hogy a GBC által megválasztott guruk felhatalmazottak, hiteles lelki tanítómesterek, és azután azt állítják, hogy minden tanítás ráilleszthető a GBC guruikra.

A megadott idézet kezdeti állítása az, hogy a valódi lelki tanítómestert nem szabad bírálni és „egyenlőnek tekinteni egy közönséges emberrel”. Ironikusan, miközben ezt az idézetet arra használják, hogy megpróbálják helytelenül védelmezni a deviáns GBC gurukat bármilyen kritikától, Srila Prabhupadat, a valódi, eredeti, hiteles lelki tanítómestert megkritizálják „halott zombi guru”- ként és „ezért egyenlőnek tekinteni egy közönséges emberrel” - nézd meg a page 14  oldalt ezért a sokkoló kifejtésért.

Köszönöm és Hare Krishna,
Srila Prabhupada szolgálatában,
Krishnakant
Énekeld: Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare,
Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare
 - és légy boldog!
The original writing in English First Things First:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése